MMbillede
MMbillede
MMbillede
Profil 
MMbillede
MMbillede
MMbillede

NARDOS A/S

Nils Erik Aamann
cafeen
I 1980 startede Nils Erik Aamann firmaet Nardos ud fra en livslang interesse for dyrkning af planter og en omfattende indsamling af information om deres anvendelse, virkninger og indholdsstoffer.Et kig til markerne fra fabrikken
cafeen
Studiet af naturen som levende laboratorium og uudtømmelig kilde af ressourcer og anvendelses-
muligheder har været en konstant inspiration til udvikling og fornyelse siden firmaets start.


Det første fundament blev lagt i 1975 på biogartneriet Holkegaard nær Ebeltoft med økologisk dyrkning af grøntsager til restauranter og helsekostforretninger i Århus. Samtidig blev der oprettet et laboratorium, hvor produkterne fra den økologiske avl indgik i fremstilling af især cremer til hudpleje.

I dag producerer Nardos A/S kvalitetsprodukter til både mennesker og dyr.

1       2
Nardos A/S flyttede i 1996 til Knebel placeret i den smukke natur i hjertet af Mols - en ramme, der harmonerer perfekt med den grundlæggende inspiration bag virksomheden. Inspirationen har udmøntet sig i en praktisk filosofi, hvis mål er at gøre den fascinerende mangfoldighed af naturlige biokemiske virkestoffer i planter alment tilgængelige i produkter, der kan helbrede eller lindre en lang række lidelser og problemtilstande hos mennesker og dyr.

Denne filosofi stiller meget høje krav til produktionen, bl. a. : *)

- Alle aktive stoffer i et Nardos-produkt skal være af biologisk oprindelse - ingen unødvendige tilsætningsstoffer accepteres.

- Der anvendes udelukkende råvarer, som overholder de strengeste krav til renhed og kvalitet.Det vil sige at de er fri for miljøgifte, mikroorganismer og andre skadelige stoffer.

- Alle råvarer skal være dokumenteret for deres indhold og deres virkninger.

- Ingen af de stoffer, der anvendes i produktionen, må kunne forårsage miljøproblemer.

- Produktionsprocesserne skal foregå så skånsomt som muligt, så at de værdifulde aktive indholdsstoffer bevares undervejs og i det færdige produkt.

cafeen
Nardos A/S udvikler og fremstiller en alsidig række af produkter til personlig pleje: Shampoo, creme, lotion og linimenter plus balsam og gel til ømme muskler,skadet hud, akne og meget mere.

Nardos A/S udvikler og fremstiller produkter for en lang række danske og udenlandske firmaer, branded med Nardos A/S eller som "own label". Nardos A/S har 10 ansatte.

Nils Erik i laboratoriet
cafeen    cafeen

I 2007 udvidede Nardos A/S lagerkapaciteten med 600 kvadratmeter. Vi har i forvejen ca. 800 kvadratmeter, så for vores lille virksomhed er det en relativ stor udvidelse. Indenfor disse i alt 1400 kvadratmeter har vi bygget et laboratorium med alt tænkeligt moderne udstyr.

Nardos har igennem de seneste år arbejdet intenst på at indføre GMP, hvilket er en medicinsk, farmaceutisk standard, hvorunder man som firma har tilladelse til at fremstille lægemidler. GMP er samtidig et nyttigt kvalitetsstyrings program, der er bygget på sund fornuft og sikrer, at fejl næsten ikke kan opstå.

- - - - - -

*) et eksempel: I Nardos' Aloe Vera serie anvendes udelukkende en økologisk dyrket aloe vera af den særlige kvalitet, der opfylder kravene fra International Aloe Science Council.
Det betyder, at aloe veraen har undergået en specielt skånsom behandling, således at dens aktivstoffer virker optimalt. International Aloe Science Council fører tilsyn med, at denne behandlingsmetode bliver nøje fulgt.

Det er videnskabeligt dokumenteret, at aloe vera virker bedst, når saften anvendes i forholdet 1:1 med andre ord, når der anvendes ren saft, der ikke er fortyndet eller koncentreret.
I Nardos' aloe-produkter anvendes kun den rene saft. Et flerårigt udviklingsarbejde på Nardos har gjort det muligt at opnå en meget høj procentdel af saften i de færdige produkter i forhold til andre indholdsstoffer i de færdige produkter. Videnskabelig forskning har nemlig vist, at aloe skal tilføres huden i ret store mængder, før der indtræder en virkning.

*) Et andet eksempel er vores Calendula Balsam, hvor vi, for at sikre morgenfruens gode virkninger mod forskellige hudproblemer, både har anvendt en olieekstrakt og en vandopløselig ekstrakt for at produktet virker så bredt som muligt. Dette har vi selvfølgelig kombineret med naturlige olier af den fineste kvalitet. Calendula Balsam er blevet et meget populært produkt, da den afhjælper tør, ru og irriteret hud, hvilket mange har problemer med. Vi har mange psoriasis patienter, der vender tilbage med gode resultater, ligeledes folk med andre hudirritationer.

www.nardos.dk


MMbillede
MMbillede
MMbillede
MMbillede
MMbillede
MMbillede
MMbillede